Home » Blogi » Milloin viimeksi yrityksenne ostot on läpivalaistu?

ostojen läpivalaisu ostoanalyysi ostodiagnoosi

Milloin viimeksi yrityksenne ostot on läpivalaistu?

Säännöllinen, vuosittainen ammattimainen kilpailuttaminen – hinnan vinguttaminen tuottaa tuloksia niin suorien säästöjen muodossa kuin toimintaehtojen samanaikaisesti parantuessa. Totta varmasti tämäkin lausahdus.

Mikäs siinä, jos syklisesti vuodesta toiseen asiaa hoidetaan firman sisäisesti tai muutaman vuoden välein ulkopuolisen palvelun avuin. Töitä riittää itse kullekin sopimusten käydessä yksitellen loppuaan. Voidaanko asiat tehdä kuitenkin toisin?

Vain kovimmat karjut ovat kyllin kovia kirnumaan kermasta voita

Kovimmat karjut kehiin ja uutta ottelua pystyyn parhaimpien ostohintojen puolesta! Näin meillä on organisaatiossa hommia hoidettu, että vain organisaation kovimmat köriläät on päästetty aitauksistaan puskemaan etunojassa organisaation ostoehtoja paremmaksi. Näennäisesti kovimmat neuvottelijat ovat organisaation mielestä olleet vain tarpeeksi kovia vääntämään irti viimeisetkin pisarat toimittajaräteistä. Päällisin puolin neuvottelulihakset näyttävät tarjoavan voimaa ja uskottavuutta, mutta miten on todellisuus?

Usko toiminnan kannattavuuteen on perustunut tuttuihin kaavoihin ja toimintatapoihin – missä vain suurimmat ja vahvimmat ovat pärjänneet. Vaihtoehtoisia tapoja toimia vuosittaisten hinnanvingutuksen kanssa ei ole monessakaan osto-organisaatiossa haluttu tai osattu tunnistaa.

Voisiko tulevaisuuden tekijät tuoda uusia tuulia organisaatioihin

Valitettava tosiasia on se, että kehityshankkeessa kuin kehityshankkeessa paras lopputulos saavutetaan perusteellisen nykytilanteen analysoinnilla. Olipa tavoitteena nopeat kulusäästöt tai toiminnan syvällisempi kehittäminen, ostoanalyysimme avulla näemme organisaationne todellisen nykytilan.

Ostojen läpivalaisu käy ostoreskontran materiaalin laskutapahtuma-tasolla läpi, tarvittaessa jopa laskutasolla. Analyysin avulla kalenterivuoden ostot lajitellaan loogisiin luokkiin (tuote-/palvelukategorioihin), joista selviää toimittajien ostovolyymit ja prosentti- ja euro-osuudet kunkin lajittelun osalta.

Milloin viimeksi organisaationne ostot on läpivalaistu? Kulusäästöjen tavoittelu kilpailuttamalla on huomattavasti tehokkaampaa, kun tiedetään nykytilanne.

Voidaanko asiat viedä askeleen – tai kaksi pidemmälle

Hankinnat haltuun palvelussa jatkamme kilpailutuksesta hankintojen organisointiin ja operatiivisen toiminnan järkeistämiseen. Toiminnan kehittämisellä varmistetaan säästöjen pysyvyys ja ostokuri.

Paras lopputulos saavutetaan kehittämällä hankintoja strategisempaa suuntaan ja samalla varmistetaan ostotoiminnan kehittyminen.

Miksikö sitten valita Tenderit monien mahdollisuuksien ja mielipiteiden maasta

Tenderit tiimin vahvuuksia ovat toisiamme tukevat osaaminen niin hankinta- kuin liiketoiminta- ja toimialaosaamisessa. Osaaminen ja tekeminen on hitsaantunut yhteen lähes kymmenen vuoden yhteisellä autoalauralla, jossa vahvana visiona on toiminut jatkuva kehittäminen ja kehittyminen.

Tiimin yhdessä näkemät toimialan ylämäet ja alamäet on auttanut tunnistamaan tulevaisuuden vahvan digitaalisen muutoksen. Tämän vahvan toimialakokemuksen ja vahvan hankintaosaamisen näemme vahvana tukipilarina yritystoiminnalle. Yhteinen matka liiketoiminnan intohimoisessa kehittämisessä on vasta alussa, vuoren huipun siintäessä selvänä horisontissa.

Palvelut pähkinänkuoressa – missä erottuvat jyvät akanoista

Tenderit-palvelut auttavat epäsuorien hankintojen organisoinnilla luomaan niin suoria kustannussäästöjä kuin toiminnan kehittymisen kautta saavutettavia säästöjä mm. työajan vapautuminen. Palvelut skaalautuvat organisaation tarpeiden mukaan, olipa tavoitteena hakea nopeita kustannussäästöjä tai kehittää toimintaa ja luoda lisäarvoa yritykselle.

Ollaan yhteydessä ja otetaan uusi sivu organisaationne tulevaisuuteen.

Tenderit tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *