Home » Blogi » Try to stop Rolling Stone

Try to stop Rolling Stone

Jokaisella toimialalla on omat asiantuntijat niin terveydenhoidossa kuin autoteollisuudessa. Miksi hankintatoimi ja operatiivisen ostotoiminnan kehittäminen ja kestävien ja kokonaistaloudellisten kustannussäästöjen kohteiden etsiminen olisi poikkeus?

Ethän vie uutta autoakaan mille tahansa nyrkkipajalle huollettavaksi? Tai ethän korjauta käytetyn autosi sähkövikaa peltisepällä?

Miksi tyytyä pelkkään kilpailuttamiseen ja mahdollisiin kertavoittoihin, kun voit saada pysyvyyttä ja jatkuvuutta kustannussäästöihin alan asiantuntemuksella ja vielä erittäin kustannustehokkaasti?

Jokainen olemme oman alan ja työtehtävien asiantuntijoita

Miksi kuluttaa omaa ydinliiketoiminnan ja -osaamisen aikaa ja vajaita resurssejaan toiminnan kehittämiseen ja organisointiin osa-alueella, jossa asiantuntemusta on voitu viedä askeleita pidemmällä? Kauttamme käytössäsi on kokeneet ja arvostetun koulutusjärjestelmän ja alan suurimpien organisaatioiden kouluttamat alan huippuammattilaiset. Verkostomme kautta resurssejamme on mahdollista laajentaa lähes rajattomasti.

Oletko huomannut tapahtuvan ympärilläsi?

Toimintojen tehostamisesta ja ulkoistamisesta on tullut nykyaikana jo lähes trendi ja ennemmin sääntö, kuin poikkeus. Yhä enemmän hallinnollisia toimintoja ulkoistetaan, kuten esimerkiksi kirjanpito ja ICT-palvelut, palkanlaskenta ja jollain toimialoilla jopa hankintatoimi niin pienemmissä kuin isommissakin yrityksissä.

Edelleen on toimialoja, jossa ei tunnisteta liiketoiminnan tuloksen teon kannalta erittäin tärkeää osa-aluetta ja sen potentiaaleja: organisaatioiden epäsuoria hankintoja. Vielä harvemmassa organisaatiossa niitä on keskitetty ulkopuoliselle osaajille.

Tenderit Oy on vastannut tähän haasteeseen palveluillaan ja haastaa uuden sukupolven johtajat talkoisiin mukaan kehittämään ja säästämään organisaatioiden epäsuorista hankinnoista.

Säästöpotentiaalit ovat huomattavia organisaation liikevaihtoon ja sen liikevoittoon verrattuna, vähintään 10% ja jopa 60% organisaation kokonaishankintamenoista.

 

Minkä olemme jo reilun puolen vuoden toiminnan aikana todistaneet

Hankintamenoja ei osata täysin tunnistaa. Epäsuorien hankintojen osalta isotkin organisaatiot voivat olla ihan reaktiivisessa tilassa. Suuriakin hankintavolyymeja sumeilematta käytetään oto-ostajien taholta ja suurienkin säästöpotentiaalien hankintakohteita hoidetaan oman ydintehtävien ohessa, kun vastassa aina on mm. hankintatoimintoihin perehtyneet huippuasiantuntevat myyjät. Voitte vain kuvitella että kuka tässä kaupassa voittaa?

Suurin puute oto-ostajien tapauksessa on valitettavasti kokonaiskuvan hahmottamisen puute. Nykyisten organisaatioiden entistä enemmän vähentyvien resurssien takia ostopäätöksiä tehdään pelkän ostohinnan ja tai perinteiden, jopa kaveruussuhteiden pohjalta. Tällöin väkiselläkin kokonaiskustannustehokkuuden ja -taloudellisuuden huomioiminen ostotoiminnassa jää toissijaiseksi.

Markkinoilla tarjotaan kilpailuttamisella pikavoittoja johon helposti kiireessä ja asiaan perehtymättä tartutaan

Tosiasia kuitenkin on että erilaisten kulusäästöjä tarjoavien yritysten markkinat ovat moninaiset ja tarjoajia monenlaisia. Viime kädessä jokainen näistä toimijoista tarjoaa pelkkää operatiivista kylmää kilpailutuspalvelua – ilman hankinta-asiantuntijuutta.

Palvelujen skaalautuminen asiakaskohtaiseksi erottaa jyvät akanoista

Tenderit erottaa kilpailuttajakollegoista syvä ymmärrys hankintatoimeen ja toimitusketjun tärkeiden elementtien oikeanlaisen johtamisen malleihin. Kokonaiskuvan kannalta varmistamme kilpailutetun kategorian parhaan lopputuloksen lisäksi myös operatiivisen toiminnan kehittämisen ja mm. ostokurin, säästöjen pysyvyyden ja toimittajahallinnan seurannan.

Tendereiden palveluvalikoima on myös vahvasti skaalautuva asiakkaan tarpeiden mukaan, josta Kilpailuta se vastaa perustarpeeseen ja Hankinnat haltuun -palvelulla vastaamme markkinoiden huutoon hankintatoiminnan kehittämiseen ja organisoimiseen. Hankintaosaamisemme mahdollistaa myös toiminnan syvällisemmän kehittämisen Opitaan yhdessä -palvelun avulla. Olemme organisaatiossa hankinta-asiantuntijat, jotka käärivät hihat ja tekevät hommat. Teemme organisaation hankinnoista nykytila-analyysin Kristallipallo-palvelulla ja nopeasti toiminnan avulla varmistamme toiminnan kehittymisen, kustannussäästöjen ja resurssien vapautumisen mahdollisuudet liiketoimintaan.

Hieman tulevaisuuden suunnitelmista

Tendereiden suunnitelmissa on liiketoiminnan kehittyessä luoda epäsuorien hankintojen sähköinen hankintakanava, jonka avulla useampi esim. autoalan organisaatio voi halutessaan osallistua Yhdessä enemmän -hankintapalveluumme. Haluamme varmistaa pk organisaatioiden “step by step” kannattavuuden kehittymisen myös hankintatoimen organisoitumisen ja prosessien kehittymisen jälkeen.

Haluatko kuulla enemmän Suomen autoalan valloittamisen suunnitelmista? Uskallatko jättäytyä kehityksen ulkopuolelle ja olla vastaamatta esittämääni tarjoukseen kehittää organisaationne liiketoiminnan kannattavuutta? Kyllä tai Ei niin ota yhteyttä.

Yhteistyöterveisin

Tenderit tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *