Home » Blogi » Minun kanssa et ole pakosta naimisissa, varsinkaan ilman terveystarkistusta

Minun kanssa et ole pakosta naimisissa, varsinkaan ilman terveystarkistusta

Kustannussäästöjä tarjoavien palvelumarkkinat käyvät kuumimmillaan. Ehdotan että et tee päätöstä palveluntarjoajasta ennen, kun olet tavannut meidät!

Tarjoamme jotain vertaistaan vailla olevaa – täysin Uutta ja ennen näkemätöntä.

Mitä nykyisessä palvelumarkkinoiden mallissa kyseenalaistemme hankinnan ammattilaisina, on sen toimintaehtojen, palvelun lopputuloksen pysyvyyden varmistaminen. Kilpailutettujen toimintaehtojen seuranta on ulkoistettu/sidottu palveluntarjoajalle ja samalla yhteistoiminta on sidottu monivuotiseen yhteistyösopimukseen – pakotettuun avioliittoon.

Yhteistoimintasuhde perustuu molemminpuoliseen tarpeeseen ja siksi me emme usko sidottuun yhteistoimintaan. Molemminpuolista suhdetta on vaalittava ja myös suhteen päättymiseen ja omillaan pärjäämiseen on varauduttava. Siksi me haluamme tarjota asiakkaillemme tarvittavan osaamisen ja työkalut vaalia hyvinvointiaan senkin jälkeen, kun yhteistoiminnan tarve päättyy.

Me rakennamme, vaalimme ja kehitämme yhteistyösuhdettamme koko ajan. Me emme sido teitä vuosien sopimuksiin, vaan teemme kaikkemme yhteistyön eteen, mutta varmistamme että pärjäätte tulevaisuudessa tarvittaessa myös ilman meitä.

Ulkopuolinen palvelusuhde pitää perustua tarpeeseen, ei pakotettuun suhteeseen

Liiketoimintaa tukevien tuotteiden ja palveluiden epäsuorien kulujen (ostojen, kustannusten, kuluerien) kilpailuttaminen on normaalia toimintaa yrityksessä kuin yrityksessä. Hankintatoimen termein puhutaan epäsuorista hankinnoista näiden kuluerien tapauksessa.

Niin tai näin, jos on kustannuksia kilpailutettu, ollaan siis tunnistettu ensimmäinen porras hankintatoimen hyödyntämiseksi omassa yrityksessä, hyvä niin. Paljon on kuitenkin tästä lähtötasosta vielä kehitettävää ja tekemistä. On asiakkaasta tahtotilasta kiinni, että mihin tasolle kehityskaaressa halutaan. Jos koko kehittymisen potentiaalia ei tiedetä tai tunnisteta jäädään pelkästään portaisiin kompuroimaan.

On selvää, että pikavoitot löytyvät toki toiminnan alussa, jolloin potentiaali on suurinta. Juuri niiden ensimmäisten portaiden osalta, kun kuntoa ei olla vielä rasitettu.

Mitä pitäisit ehdotuksesta, että tunnistetaan ensin nykytila/isokuva ja päätetään sen jälkeen mitä tehdään. Hankintatoimen näkökulmasta kustannuskilpailutuksella ollaan ottamassa vasta ensiaskeleita hankintatoimen kehityskaarella ja kävelyynkin on vielä matkaa, juoksemisesta puhumattakaan.

Kokonaiskuva, kunto on testattava ennen maratoniin lähtemistä

Miksi siis mennä siitä, mistä aita on matalin, kun pysyvä ratkaisu on edessäsi. Saat mahdollisuuden aloittaa samalta ensimmäiseltä portaalta, mutta oikeasta portaikosta, josta portaat ei lopu kesken. Varsinkaan et joudu kävelemään niitä yhä uudestaan ja uudestaan uudelleen.

Saavutat siis samat kustannussäästöt, mutta et sido yritystänne vuosien kestoisiin sopimuksiin ja saat itse mahdollisuuden hallita ostojen kehittymistä (säästöjen realisoitumista). Halutessanne otamme kantaa ostotoiminnan järkeistämiseen, sillä kolikon toinen puoli tarjoaa paljon lisäarvoa kuin pelkästään kilpailuttamisella saavutettavaa säästöä.  Joka tapauksessa, lopputulos mahdollistaa hankintatoimen kehityspolun eteenpäin ilman riippuvuutta ulkopuolisista palveluntarjoajista.

Ota ensiaskel hankintatoimen maailmaan kanssamme helpolla lähestymismallilla, mikä ei kuormita yritystänne yhtään enempää kuin mitä itse haluatte. Jos koet olevasi pari porrasaskelmaa ylempänä tai vaikka puolivälissäkin portaikkoa, niin aina on portaikossa kaidetta tarjolla seuraavan portaan tavoittamiseksi. Laita rohkeasti viestiä, niin keskustellaan aiheesta lisää.

Ps. Kaikkihan tietää vanhan tutun viisauden: liikevaihto tehdään myymällä ja tulos ostamalla. Päivitämme tämän tälle vuosituhannelle: liikevaihto tehdään myymällä ja tulos hankintatoimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *