Home » Blogi » Kustannussäästöjä korjaamon pientarvikkeiden kilpailuttamisella

Kustannussäästöjä korjaamon pientarvikkeiden kilpailuttamisella

Monessa teknisen alan organisaatiossa ydinliiketoimintaa tukevat korjaamon pientarvikkeet ovat kustannusten säästämisen näkövinkkelistä tärkeässä roolissa. Käytössä on monenlaista kemikaalia, mutteria ja työkalua puskurista puskuriin.

Pientarvikkeita myyvän näkökannalta on tärkeää varustaa hyllyt täyteen erilaisia tarvikkeita ja kemikaaleja ilmanraikastamisesta linnun jätöksien puhdistamiseen. Myös työtehtäviä tekevän näkökannalta on kannattavaa ottaa mahdollisimman laaja valikoima vastaan, kun saattaahan siinä jokunen ylimääräinen ”palkinto” tulla vietäväksi sinne kotikorjaamoonkin.

Ostavan organisaation kannalta toiminta tuottaa turhia kustannuksia

Työtehtäviin käytetään väärinlaisia työkaluja, tarvikkeita laatu- ja erityisesti hintatasoltaan. Miksi käyttää työtehtävien hoitamiseen riittävän laatutason työkalun sijasta Premium -luokan työkaluja ja tarvikkeita. Työtehtävä suoritettaisiin kustannustehokkaasti oikean laatutason työkaluilla ja harmonisoiduilla tehtävään sopivilla tarvikkeilla.

Harmonisointi on päivän sana, mutta niin kuin monessakin asiassa, asioiden syvällisempi tutkiminen ja muutos edellyttävät osaamista. Osaamattomien käsissä työkalut ja työtehtävät saattavat olla hengenvaarallisia.  Sama pätee myös korjaamon pientarvikkeiden toiminnan järkeistämiseen. Jos ei nyt hengenvaarallisia niin merkittäviä kustannuksia ja palvelukokemuksen menettämisiä aiheuttavia varmasti.

Tiedätkö miten pienestä tarvikkeesta voi pyörä jäädä pyörimättä

Oletko koskaan miettinyt, miten pienestä osasta voi jäädä moottori käynnistymättä ja pyörät pyörimättä. Jokainen tiedämme, että Suomen pitkien välimatkojen maassa tavarat liikkuvat pyörien päällä. Kuinka kallista on seisottaa niin tuotanto-organisaation tuotantolinjastoa tai vaikka 24h pyörillä kulkevaa maitoautoa?

Jos haluat varmistaa autollesi asiantuntevimman osaamisen huolto- ja korjaamotapahtumissa, niin yleensä viet sen merkkikorjaamoon. Joten miksi organisaatiosi haluaisi toimialaa ja toimintoja tuntemattoman ns. nyrkkipajaosaajan hoitamaan korjaamojen pientarvikkeiden kilpailutuksen ?

Sama asia pätee myös hankintatoimeen, jos autosi sähkövikaa lähdetään selvittämään niin miksi valitsisit työtehtävää hoitamaan peltisepän?

Oletko kilpailuttanut jo korjaamosi pientarvikkeet hakeaksesi säästöjä? Jotain olet jo varmasti saanut, mutta joku muu on asiasta pikavoitot kerännyt.

Anna ammattilaisen hoitaa kilpailutus ja varmistaa toiminnan- ja kustannustason pysyvyys ja kehittyminen. Toinen puolisko kustannussäästöistä tulee toki hinnoista, mutta merkittävämmät säästöt saadaan hiotuista prosesseista ja oikeanlaisten tarvikkeiden käyttämisellä. Erityisesti operatiivisen toiminnan kehittämisellä ja tavarantoimittajan sitomisella kehittämistyöhön.

Lupaan, että kaikkea ei ole hoitamallanne kilpailutuksella vielä saavutettu ja varsinainen ”vika” on vielä korjaamatta. Kuten niin monessa muussakin asiassa, kun asiantuntemus loppuu toiselta, niin haetaan kokeneempi ja asiantuntevampi osaaja tilalle.

Lupaamme tulostakuulla, että prosessit korjaamojen pientarvikkeiden osalta ei ole vielä kunnossa.

Jäikö asia kiinnostamaan? Olemme juuri valmistelleet uusimman työkirjan avaamaan kilpailutusprosessiamme, jossa syvällisemmin käsitellään käytännössä tehtyä korjaamojen pientarvikkeiden kilpailutusprosessia.

Lataa työkirja ilmaiseksi oheisesta linkistä (Tenderit työkirjat).

Yhteistyöterveisin

Tenderit tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *