hybridimalli tenderit hankinnat epäsuorat kustannusäästöt hankintatoimi

Hybridimalli ratkaisemaan yrityksen tulevaisuuden ongelmat

Olen huomannut joillekin yrityksille olevan täysin mahdoton ajatus, että ulkopuolinen palveluntarjoaja auttaisi heitä, vaan asioita halutaan yksinkertaisesti tehdä itse talon sisäisesti. Jossain tapauksissa tämän voi tulkita siten, ettei asioita haluta ylipäätään muuttaa tai kehittää, vaan luotetaan ja uskotaan nykyisiin toimintatapoihin sokeasti kuin laput silmillä oleva ravihevonen tuijottaessaan kapeata näkökenttää lähtötelineissä.

Toisaalla taas muutosta lähdetään hakemaan rekrytoimalla taloon sopivan aihepiirin tai kehittämisen osaaja, jolta luonnollisesti aloituksesta vierähtää muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen taloon sisäänajoon merkeissä, kahvitellen ja palaveeraten uusien kollegojen kanssa. Tämä on sinänsä varsin toimiva ratkaisu, mutta useimmiten hitaasti tuloksia tuova investointi.

”Luotetaan ja uskotaan nykyisiin toimintatapoihin sokeasti kuin laput silmillä oleva ravihevonen tuijottaessaan kapeata näkökenttää lähtötelineissä”

Alkaa siis vaikuttamaan, ettei välttämättä kumpikaan ratkaisu ei ole täysin optimaalinen.

Tähän ongelmaan on kuitenkin ratkaisu olemassa, jossa palvelu muokataan täysin uuteen riskittömästi ja kustannustehokkaasti, ”autotermein” hybriditoimintamalliin. Ilman pitkäaikaista henkilöstöinvestointia tai kaiken ulkoiseksi toiminnaksi luovutettavaan toimintamalliin.

Puhutaan tässä yhteydessä kannattavuuden parantamisesta hankintatoimen menetelmin ja tarkemmin epäsuorien hankintojen osalta. Epäsuorien hankintojen organisointi mahdollistaa merkittävät säästöt ja toiminnan käytännön ostotoiminnan kehittymisen. Pelkkä kustannussäästöjen tavoittelu kilpailuttamalla on hankintatoiminnan kehityskaaren alkupäässä, eli vasta ensiaskel toiminnan kehittämisellä ja erityisesti kustannussäästöille.

Ja niin siihen itse ratkaisuun, Plug-In Hybridipalvelumallliin

Tenderit voivat toimia myös teidän firman lippis päässä teidän omina työntekijöinä, ihan kuin olisitte rekrytoineet uuden työntekijän hankintaosastollenne. Tulemme teille töihin lisäresurssiksi edustamaan teitä ja teidän intressejä, teidän firman allekirjoituksella.

Et maksa työnantajan kuluja, lomarahoja, päivärahoja, kilometrikorvauksia jne. etkä sido teitä muihinkaan työsuhteen velvollisuuksiin, vaan ainoastaan kiinteän aikaan ja työmäärään sidottuun palkkioon.

Hyödyt

  • Saat kerralla ammattilaiskaksikon, joka voi hoitaa hankintatoimen kokonaisuutena tehokkaasti
    • Tarvittaessa johdamme toimintaa, tai toimimme alaisuudessanne
  • Ulospäin näkyminen palveluntarjoajille/toimittajille omana organisaationa ja työntekijänä
  • Kiinteä aikaan ja työmäärään sidottu palkkio vrt. määräaikainen työntekijä kk-palkka
  • Aina uudelleen käyttöönotettavissa, akut täyteen ladattuina

Mitä mieltä sinä olet ratkaisusta?

Haluamme olla ratkomassa juuri teidän yrityksen tulevaisuuden haasteita ja ongelmia, ilman suuria investointeja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *